Vanwege een upgrade naar drupal 10 is het uiterlijk grondig verandert. Verschillende foto's zijn verminkt geraakt, wordt aan gewerkt...  Foutjes zijn niet uitgesloten, laat het weten als je er een vind.

Welkom

Welkom op de site die mensen met een passie voor vintage koersfietsen wil samenbrengen.

    INHOUD     

"home page banner"

Alles wat op deze site staat kun je terugvinden door te drukken op ZOEKEN

Regelmatig zul je nieuwe en vernieuwde informatie vinden over vintage koersfietsen (volledig afgemonteerd, kader en vork, kinderfietsen, tandemfietsen, onderdelen, gereedschap, …). Een  breed gamma dus aan informatie, een eerste kenmerk van deze site.

Wat tijdsperiode betreft beperken we ons wel, van 1920 tot 1991. Onze voorkeur gaat uit naar materiaal dat je niet veelvuldig tegenkomt op een andere site. Het mag iets meer zijn, het mag iets speciaals zijn, het mag wat allure hebben.

 

    AFSPRAKEN    

"home page"

Wij zijn geen professionelen noch op het vlak van webdesign noch op het vlak van koersfietsen. Toch willen we een zo correct mogelijke site ontwikkelen,  correct qua gegevens maar ook correct qua feedback en uitwisseling naar elkaar toe. Dit is meteen het tweede en derde kenmerk van deze site, correctheid en positieve ingesteldheid. Steeds bereid tot aanpassen op basis van gedegen onderbouwde feedback.


Dit is geen verkoopsite, het gaat hem enkel om kennis dat geraadpleegd, gedeeld en verruimd kan worden. Wat meteen ook een vierde kenmerk is, geen opeenvolging van vlugge reacties maar een naslagwerk zonder belangen.

 

    ACTIEVE DEELNAME    

"home-page"

U krijgt de mogelijkheid om bij 'Visitors Bikes, Vintage Parts en Vintage Tools' ook uw eigen vintage materiaal toe te voegen waarbij we bij de fietsen een schema aanbieden om deze in al hun glorie zo goed en zo correct mogelijk te beschrijven.

U kunt ook rechtstreeks aanvragen door HIER aan te klikken.

We wensen u veel plezier en kijken uit naar uw inbreng om deze site te laten groeien tot een onderbouwde Vlaamse kennisbank over de vintage koersfietswereld.

 

Al het materiaal dat op dcisites wordt geplaatst, is ofwel originele inhoud of anderszins afgeleid van eerder gepubliceerde bronnen. We respecteren de rechten van auteursrechtelijk beschermde inhoud en stellen alles in het werk om alleen dat materiaal te presenteren waarvan we denken dat het zich in het publieke domein bevindt of waarvoor we de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming hebben verkregen van de rechtmatige houder van het auteursrecht. Als u van mening bent dat we inhoud op onze website hebben die in strijd is met het auteursrecht, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


DCI Steel Bikes team
2020, December, België

"wie zich in zijn passie verliest, heeft minder verloren dan wie zijn passie verliest"